Onzeker bij je eerste massage? Lees mijn blog hoe dat te overkomen.

Wil je een massage maar voel je je terughoudend omdat je een deel van je kleding moet uittrekken? Heb je nog nooit zoiets gedaan en ben je een beetje nerveus als een vreemde je lichaam aanraakt? “Was dit een goed idee? Maar mijn rug maakt me kapot?”, “Ik heb mijn benen niet geschoren!” “Wat als er een puist op mijn rug zit?”, “Oh nee, ik heb een lelijke onderbroek aan!”.

Je denkt dat je de eerste klant zijn die dit ooit denkt? Spoiler alert: dat ben je niet.

Ongemakkelijk voelen op de tafel is heel gewoon, vooral als het je eerste massage is. Ik ben me er volledig van bewust dat dit een nieuwe ervaring voor je kan zijn, en het is mijn doel om je zo comfortabel mogelijk te maken.

Voor je massage begint, zal ik je duidelijk uitleggen wat je moet doen voordat je op de tafel gaat liggen. Misschien zijn er delen van je lichaam die je niet wilt aangeraakt worden? Kietelige voeten? Wil je liever dat je billen niet gemasseerd worden? Dat is helemaal prima, grenzen zijn belangrijk en het handhaven ervan ook. Ik zal nooit privé-delen van je lichaam blootstellen of aanraken.

Afhankelijk van welke lichaamsdeel ik masseer, hangt er vanaf welke kledingstuk je moet uittrekken. Je trekt je ondergoed nooit uit. Zodra je dit hebt gedaan, zal ik je vragen met je gezicht naar beneden of met je gezicht naar boven op de massagetafel te gaan liggen. Er is een handdoek om jezelf te bedekken. Voordat dit gaat gebeuren, stap ik de kamer uit om je privacy te geven. Ik klop dan op de deur en vraag of je klaar bent en pas als jij “ ja” zegt, loop ik naar binnen.

Als je eenmaal op de tafel ligt, rust dan in een positie die voor jou het meest comfortabel is. Afhankelijk van de lengte van de massage wordt je vaak gevraagd halverwege om te draaien. Geen paniek: Ik ben er goed in om ervoor te zorgen dat de handdoek je altijd bedekt, zodat je je niet bloot of ongemakkelijk voelt.

Gedurende de hele massage zullen alleen de lichaamsdelen waar ik aan werk, zijn blootgesteld, zodat alle kwetsbare delen goed bedekt en weggestopt zijn, zodat je je veilig voelt – je kunt de handdoek/het laken natuurlijk zelf in dit gebied vasthouden als je zo je meer op je gemak voelt .

Als de massage voorbij is, verlaat ik de kamer om je de tijd te geven om bij te komen, van de massagetafel af te komen en je aan te kleden. Nogmaals klop ik altijd om te zien of je klaar bent en kom ik pas naar binnen als je klaar bent.

Sommige klanten zijn bescheidener dan andere –ik respecteer hun privacy te allen tijde – niet iedereen is hetzelfde.

Stap uit je comfortzone en boek een massage – je zult er geen spijt van krijgen!