Hoe vaak kan ik een massage krijgen?

Deze vraag hoor ik vaak.  Het antwoord hierop verschilt, aangezien iedereen andere behoeften heeft: kom je voor pijnbestrijding, stressvermindering, ontspanning, hulp bij sportprestaties of herstel?

Regelmatig massage geeft de meeste voordelen – één keer per week of eens per twee weken is ideaal, maar dit past misschien helemaal niet in je budget. Om in context te plaatsen – één keer hardlopen bereid je niet voor op een marathon om te doen of één sessie gewichtheffen geeft je geen uitpuilende biceps – één massage kan de jarenlange opbouw van strakke spieren niet ongedaan maken.

Kom je voor pijnbestrijding, dan is een massage één of twee keer per week na een blessure gunstig voor de duur van je herstel. In het geval van een chronische (langdurige) blessure wordt één keer per week aanbevolen, maar dit hangt ervan af hoe je lichaam voelt – komt je pijn na een paar dagen terug dan is het tijd om een ​​nieuwe afspraak te maken; als je echter een week na je laatste massage pijnvrij ben, kan je meer tijd tussen de sessies laten. Over het algemeen heb je in het begin meer sessies nodig en als je spieren zich ontspannen en de genezing begint, nemen de massagesessies in frequentie af en je kan bijvoorbeeld een keer per maand komen – zie je dit als een “onderhoudsmassage” 🙂

Gestresst? Massage is een geweldige manier om de stress in je leven te verminderen – of het mentaal of fysiek is, thuis of in je werk – het is 100% tijd voor JOU. Wekelijkse (of tweewekelijkse) massages kunnen wonderen doen en vaak realiseer je je misschien pas hoeveel zere plekken je hebt als je een massage krijgt. Elke week/om de week/elke maand een massage hebben om naar uit te kijken, kan ook helpen om het stressniveau te verminderen 🙂
Je hoeft geen specifieke spierpijn te hebben om een ​​massagesessie te boeken.

Als je een atleet bent…. in de aanloop naar een evenement waarvoor je traint, helpen wekelijkse of tweewekelijkse massages je zeker om je voor te bereiden en in goede vorm te komen. Pre-event massage verwarmt en rekt de spieren, vermindert het risico op blessures en helpt je om beter te presteren; post-event massage vlak daarna helpt de pijn te verminderen en bevordert de flexibiliteit. Geen specifieke evenementen om voor te trainen? Houd je flexibiliteit en verklein de kans op blessures – boek een keer per maand, wederom eem “onderhoudsmassage”. 

Kan ik teveel massages krijgen?

Na een massage voel je vaak een week lang de voordelen (tenzij je last van pijn of blessures hebt). Het is heel normaal gevoelige spieren te voelen (als gevolg van strakke spieren die worden verplaatst of geblesseerde spieren die worden bewerkt) na je massage, maar dit zou een dag of zo daarna moeten verminderen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen en tot rust te komen. Meer massages zijn aanbevolen bij de behandeling van bepaalde blessures en pijn en voor ontspanning komen de meeste mensen een keer per maand. Maar…niks houd je echter tegen om een ​​massage te boeken wanneer je maar wilt! 🙂